fbpx
Skip to content Skip to footer

Здравейте,
Аз съм Ивайло Симеонов. Оптимист, прагматик и родолюбец.

Роден съм на 1 август 1976 г. в гр. Елин Пелин. Завърших средното си образование в СОУ „Васил Левски“ в родния си град през 1995 г. година. Дипломирах се като инженер по комуникационна техника към Факултета по комуникационна техника и технологии на Техническия университет – София, а през 2012 г., защитих докторат в Стопанския факултет на Техническия университет – „Управление на развитието на човешкия потенциал в иновативните организации’’.

През 2012 г. станах магистър икономист, специалност ‘’Корпоративна сигурност’’ към УНСС, гр. София.

Удоволствието от работата с будни млади хора беше една от причините да развивам академичната си кариера като доцент по ‘’Автоматизирани системи за обработка на информация и управление’’ в Техническия университет – София и особено като преподавател по ‘’Мениджмънт на високите технологии’’, ‘’Мениджмънт на проекти в информационните технологии’’, ‘’Иновации и предприемачетво’’.

Бях дългогодишен съветник на ректора на ТУ – София и академичен наставник на клуб „Информационни и комуникационни технологии“. Много енергия и ентусиазъм вложих в създаването на Националното представителство на студентските съвети и бях председател на Университетската синдикална организация „Висше образование и наука“ към КНСБ, както и на Университетския клуб по таекуондо.
.

  • Автор съм на над 35 научни публикации в сферата на образованието и информационните технологии
  • Член съм на Съвета на директорите на Северноамериканско-българската търговска камара
  • Член съм на Българо-казахстанската търговска камара
  • Председател на ‘’Гражданска инициатива София’’ и „Гражданска инициатива България“.

Любовта ми към българските традиции, спорта и вярата, че двигателната култура е гаранция за здраво и активно бъдещо поколение, ме вдъхнови да бъда основен организатор на ‘’Първи международни студентски спортни игри – Кранево’’ през 2003 г. и на Международен студентски фолклорен фестивал ‘’Балкани без граница’’ в Пловдив същата година.

Имам честта и отговорността да съм в момента втори мандат кмет на Община Елин Пелин.

Бях избран за Кмет на годината в раздел ‘’Инвестиции и работни места’’ за мандат 2015 – 2019 г.

От 2016 г. до сега съм член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

През 2018 г. с община Елин Пелин спечелихме отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“, присъждан от Държавна агенция за закрила на детето.

Бях отличен в категорията “Демографска политика и инвитро програми” в националния онлайн конкурс “Кмет на годината 2020”.

Интересите са ми разностранни – народни танци, църковна музика и хорово пеене, гмуркане, таекуондо, музика.

Горд баща съм на син и дъщеря.